Tutustuminen ja koulutus

Tutustu lajiin - Veneilykoulutusta käytännön opein


Tule risteilylle ja opi - Kapteeni käskee: Tartu ruoriin!

Oppimisristeilyt on loistava tapa päästä maistamaan miltä veneily tuntuu. Voit lähteä risteilylle pelkästään seurailemaan tai halutessasi saat osallistua tapahtumiin, ja rutiineihin, joita risteilyllä tulee eteen. Risteilyt sopivat myös kokeneemmallekin veneilijlle, jolta on jäänyt jokin osa-alue oppimatta tai jos haluaa kerrata tiettyä asiaa. 

Lue lisää >>

Kesän 2021 uusi risteilysarja  käy läpi veneilyssä monesti vaikeana koetut käytännön asiat, jotka voit poimia itsellesi erillisinä kursseina tai ostaa kokonaispakettina. 

Se on erittäin helppo ja edullinen tapa saada samalla reissulla huvi ja hyöty - nauttia kesäpäivästä ja oppia veneilytaitoja!

Voit varata itseäsi kiinnostavan teemaristeilyn suoraan verkkokaupasta tai jos haluat käydä läpi kaikki risteilyt, ota yhteys myyjään, niin saat tarjouksen koko paketista!

Koulutus


Teoria ja käytäntö - kaikki samassa paketissa!

Veneillen koulutuspaketti on suunniteltu uusille veneilijöille, joilla veneilyn teoria-asiat ja käytännön toiminta ovat vieraita tai tuntemattomia. Koulutus sisältää teorian ja siihen liittyvän materiaalin. Se sisältää myös tiiviin käytännön harjoittelun. Mukavana lisänä – veneristeilyihin verrattuna -opitaan kanavassa toimiminen teoriassa ja käytännössä! Kanavassa ja sulussa toimimisen perusopit  auttavat, kun lähdet ensi kertaa lomallasi vaikkapa kohti uutta Kimolan kanavaa! 

Lue lisää >>

Normaalisti Veneillen-Koulutukset järjestetään syksyisin ja keväisin. (Tämän kevään koulutus jouduttiin perumaan koronan vuoksi). Koulun penkillä istutaan neljänä iltana (n. 3h/krt). Tuona aikana opitaan kartan lukemista, pelastautumistaitoja, kiinnittäytymistä, veneenkäsittelyn peruslainalaisuuksia, väistämissääntöjä ja muita veneilyturvallisuuteen liittyviä asioita.

Tämän jälkeen siirrytään käytännön koulutukseen. Kun mm. solmut on opittu teoriassa, niitä pääsee käyttämään todellisissa olosuhteissa. Kahden illan aikana (n. 4h/krt) harjoitellaan laituriin ajaminen, kylkikiinnitys ja poijuun kiinnittyminen sekä maisemanavigointia.

Retkipäivänä harjoitellaan kanavassa toimimista ja ajetaan kanavan läpi. Lisäksi opitaan ankkuroiminen ja kerrataan edellisinä päivinä opittua uudella reitillä.